Politika zasebnosti in varstvo osebnih podatkov

Politika zasebnosti in varstvo osebnih podatkov
Na naši spletni strani skrbimo za zasebnost naših strank, ki nam zaradi potrebe po dvosmerni komunikaciji, posredujejo svoje podatke. Z uporabo naših spletnih strani soglašate, da Timing Ljubljana, društvo za izvedbo športnih programov, pridobiva, hrani, obdeluje in uporablja spodnje podatke.

Katere osebne podatke zbiramo?
- podatke e-sporo─Źil (ime in priimek, e-naslov, zadeva),
- podatke potrebne za prejemanje e-novic (e-naslov),
- podatke prijavnih obrazcev za prijavo in udele┼żbo na tekmovanju (ime in priimek, letnik, naslov, velikost majice, e-naslov, telefon),
- podatke e-naro─Źil (ime, priimek, naslov, e-naslov, telefon)

Kakšne so pravne podlage za obdelovanje vaših osebnih podatkov?
V skladu z veljavno zakonodajo s podro─Źja varovanja osebnih podatkov lahko va┼íe osebne podatke obdelujemo:
- ─Źe ste nam dali soglasje (ki ga lahko kadarkoli prekli─Źete),
- ─Źe je to potrebno zato, da lahko sklenemo in/ali izpolnimo pogodbo z vami,
- ─Źe je obdelava potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadevamo,
- ─Źe to od nas zahteva zakonodaja.

Za katere namene zbiramo vaše osebne podatke?
Osebne podatke zbiramo le za dolo─Źene, izrecne in zakonite namene in jih ne bomo obdelovali na noben na─Źin, ki ni zdru┼żljiv s temi nameni. Tak┼íen namen je lahko odgovor na va┼íe sporo─Źilo, po┼íiljanje naro─Źenih e-novic, po┼íiljanje naro─Źenega blaga, prijava na tekmovanje in s tem povezano vodenje pla─Źil, objava ┼ítartne liste, objava rezultatov (ime, priimek, letnik) in po┼íiljanje rezultatov preko sms-a. Podatke zbiramo izklju─Źno za lastne potrebe in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

Koliko ─Źasa hranimo va┼íe osebne podatke?
Osebne podatke bomo obdelovali skladno z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. Hranili jih bomo toliko ─Źasa, kolikor je to potrebno v skladu s pravno podlago in za namene, za katere jih obdelujemo. Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi va┼íe osebne privolitve, hranimo do va┼íega preklica.
Po preteku obdobja hrambe bomo osebne podatke u─Źinkovito in trajno izbri┼íemo ali anomiziramo, tako da jih ni ve─Ź mogo─Źe povezati s posameznikom.

Kak┼íne so va┼íe mo┼żnosti in pravice v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki?
─îe imate vpra┼íanja v zvezi z obdelavo va┼íih osebnih podatkov, nas lahko kadarkoli kontaktirate na naslov dru┼ítva info@timingljubljana.si.Na istih naslovih lahko pridobite tudi informacijo o zbranih podatkih, predlagate izbris, popravek ali omejitev obdelave v skladu s Splo┼íno uredbo o varstvu podatkov ali veljavnim zakonom o varstvu osebnih podatkov. Pod dolo─Źenimi pogoji imate pravico prejeti izpis osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali, v obi─Źajno uporabljeni, strukturirani strojno berljivi obliki in za po┼íiljanje osebnih podatkov h katerikoli tretji osebi po va┼íi izbiri.
Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da doka┼żemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Kje hranimo vaše podatke?
Upravljavec podatkov je Timing Ljubljana, dru┼ítvo za izvedbo ┼íportnih programov. Za kar najbolj┼íe zavarovanje osebnih podatkov nam pri tehni─Źni izvedbi seznama lahko pomagajo organizacije (obdelovalci), ki so tehni─Źno bolje opremljeni od nas. Podatke hranimo na obmo─Źju EU. Va┼íe osebne podatke hranimo v stre┼żni┼íkih prostorih dru┼ítva, ki so skrbno varovani.

Izjava o uporabi piškotkov
Za pravilno delovanje tega spleti┼í─Źa se na va┼ío napravo nalo┼żijo majhne podatkovne datoteke, imenovane pi┼íkotki. To se zgodi na ve─Źini ve─Źjih spleti┼í─Ź.

Kaj so piškotki?
Pi┼íkotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spleti┼í─Źe ob va┼íem obisku shrani na va┼íem ra─Źunalniku ali mobilni napravi. Spleti┼í─Źu omogo─Źa, da si za dolo─Źeno ─Źasovno obdobje zapomni va┼ía dejanja in prednostne nastavitve (kot so uporabni┼íko ime ali geslo, jezik, velikost ─Źrk in druge nastavitve), zato jih pri obisku spleti┼í─Źa ali brskanju po straneh ni treba vedno znova vpisovati.
Pi┼íkotke razlikujemo glede na naslednje zna─Źilnosti
- za─Źasni (in sejni) ali trajni pi┼íkotki
- lastni piškotki ali piškotki tretjih oseb.
Sejni pi┼íkotek je pi┼íkotek, ki se samodejno izbri┼íe, ko brskalnik zaprete, medtem ko trajni pi┼íkotek ostane shranjen v brskalniku, dokler ne mine dolo─Źeno obdobje (kar je lahko nekaj minut, dni ali ve─Ź let). Lastne pi┼íkotke postavi spletno mesto, ki ste ga obiskali, pi┼íkotke tretjih oseb pa postavi zunanja partnerska spletna storitev, ki je v spletno mesto vklju─Źena zaradi ┼żelene funkcionalnosti.

Zakaj naša spletna stran uporablja piškotke?
Pi┼íkotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sve┼że in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo pi┼íkotkov izhajajo iz njihovih lastnosti (ena izmed njih je shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani), pi┼íkotki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev, pomagajo pri zbiranju statistike, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja dolo─Źene spletne strani. S pomo─Źjo pi┼íkotkov lahko upravljavec spletne strani oceni u─Źinkovitost zasnove svoje spletne strani, kot tudi ustreznost vrste in ┼ítevila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabnikom na njegovi spletni strani.

Kako uporabljamo piškotke
Na spletnih straneh društva uporabljamo piškotke za:
- spremljanje uporabe na┼íih spletnih strani, navad uporabnikov, razlikovanje med uporabniki in za njihovo sledenje na spleti┼í─Źu
- za namene analiziranja prometa (┼ítetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in klju─Źnih besed, ki vodijo na na┼íe spletno mesto, te┼żave pri navigaciji)
- hrambo uporabnikovih nastavitev pri uporabi spletnega mesta
- zagotavljanje delovanja nekaterih funkcionalnosti spletne strani.